Novosti i događanja

Objavljeno: 13.12.2017 u 10:48, Pregledano 432 puta
Božićni koncert Puhačkog orkestra Rozga 16.12.2017.

Božićni koncert Puhačkog orkestra Rozga 16.12.2017.

Puhački orkestar Rozga - Dubravica održava svoj tradicionalni božićni koncert još od 1998. Ove godine koncert će se održati 16.12. u crkvi Sv. Ane u Rozgi s početkom u 18:00 sati. Božićni koncert svojevrstan je zaštitni znak orkestra i Općine Dubravica. Tim koncertom završavaju sezonu i zaokružuju rad orkestra tijekom godine pa ga već i sami doživljavaju obiteljskim događajem i uvodom u božićne blagdane! nadamo se da ćete i ove godine uživati u predivnom blagdanskom okruženju i notama puhačkog orkestra Rozga

O četvrtom albumu i koncertu:

Četvrti album PO Rozga snimio je u listopadu 2013. godine, a vokali su snimljeni tokom 2014. godine. Album „Božić u Rozgi“ je zapravo kruna tradicionalnog božićnog orkestra koji PO Rozga održava od 1998. godine. Ideju da se božićni koncert „ovjekovječi“ dao je Dragutin Šmaguc prije nekoliko godina s obzirom na to da je božićni koncert svojevrstan zaštitni znak orkestra i Općine Dubravica. Koncert je važan i stoga što je potaknuo i okolne udruge da pokrenu svoje božićne projekte. Priliku da se snimi CD dao je g. Branko Ivanković s Hrvatskog radija Prvi program gdje vodi emisiju Hrvatska amaterska glazba i stvaralaštvo. Snimljeni su hrvatski tradicionalni božićni napjevi te nekoliko svjetskih. Pjevači koji su sudjelovali na ovom albumu, također su sudjelovali i dolazili u Rozgu na božićni koncert - Zdenka Kovčiček, Danijela Stanišak, Ana Kraljević, Mihaela Horvat, Vid Balog, Adam Končić, Adalbert Turner, Miroslav Švenda Žiga, Tihomi Kožina, Josip Derniković, Branko Greblički Ventek. Potvrdu da se radi o kvalitetnom projektu dala je Croatia Records, hrvatska nacionalna izdavačka kuća, koja je odlučila album izdati te promovirati. Najveća potvrda radu orkestra je nominacija ovog CD-a za najprestižniju diskografsku nagradu Porin 2015. u kategoriji Najbolji album popularne dugovne glazbe!

Puhački orkestar Rozga nominacijom za nagradu Porin obilježio je ne samo Dubravicu nego i djelovanje svih amaterskih limenih glazbi u Hrvatskoj.


« Povratak