Smještaj, gastro i OPG

Izletište i restoran Stara preša

Izletište i restoran Stara preša

Seosko domaćinstvo nalazi se u mjestu Šenkovec, tridesetak kilometara zapadno od Zagreb, uz samu granicu sa Slovenijom (GP Harmica).

Na posjedu gdje se trenutno nalazi "Stara Preša", prvobitno se nalazio ljetnikovac "Stančićevo"(1940.), tadašnjeg bogatog trgovca iz Zagreba. Nakon njegove smrti, budući da nije bilo nasljednika, posjed u vlasništvo uzima tadašnja općina, te na ovom prostoru nastaje prva pučka škola, a kasnije učiteljski dom. Nakon zatvaranja učiteljskog doma (1970.), zgrada ostaje napuštena sve do 2000.god., kada je odobrena njena revitalizacija za izgradnju objekta u prvobitno stanje.

Imanje se prostire na 1,7 hektara površine na kojem su smješteni restoran i veliki vinski podrum, jedinstven u ovim krajevima.

Za smještaj naših gostiju nudimo dva bungalova "Bara" i "Mika" koji ukupno broje pet ležajeva. Naše domaćinstvo može primiti 220 osoba u zatvorenim prostorima restorana (80 osoba) i vinskog podruma (140 osoba) dok dvije ljetne terase broje 50 sjedećih mjesta. Na "friškom" zraku možete uživati na dvije ljetne terase, malom vidikovcu, sjenici i klupama uz dva jezera. Prošetati možete pored povrtnjaka, kroz vinograd i unutar manjeg voćnjaka. 

Naši najmlađi gosti mogu uživati na dječjem igralištu ili hraniti magarca Veseljka, patkice i guske. Tim sadržajem htjeli smo da naši gosti uživaju u zelenilu i prirodnom okruženju te da se osjećaju kao u svom domu.

Adresa Ivana Turka 50, Šenkovec
Tel +385 1 3391 129
GSM +385 98 9978 333, +385 98 1980 694
Email: info@starapresa.com; stjepan.jaksevac@gmail.com

Web:www.starapresa.com


« Povratak