Smještaj, gastro i OPG

Objavljeno: 12.03.2021 u 09:22, Pregledano 28 puta
OPG Jurkas

OPG Jurkas

Nakon što su djed Ivan i baka Terezija pokrenuli proizvodnju mlijeka, mlađe generacije su nastavile živjeti od zemlje. Prvo su se bavili ratarstvom i plasteničkom proizvodnjom povrća, no kako je zarada u tim granama bila sezonska, okrenuli su se nanovo proizvodnji mlijeka koja je tada osiguravala bolju sigurnost.

Prije desetak godina iz Austrije su stigle njihove junice, te su krenuli u proizvodnju. Dan im je ispunjen teškim radom od ranog jutra, ali Vlado i Katarina vjeruju da če njihova djeca Nikola, Nikolina i Maja koja je agronom, nastaviti obiteljsku tradiciju.

Osim mlijeka, kod njih možete dnevno kupiti i svježi sir koji se topi u ustima. Odnedavno su ušli u investiciju otvaranja mljekomata i siromata.

Posebnu pažnju posvećuju hranidbi kravica. Već nekoliko godina ne hrane krave sojom i sojinom sačmom jer ne žele koristiti sjeme za koje ne postoji garancija da je GMO-free. “Što prirodnije, to zdravije.”.

Na prvom mjestu im je zdravlje i dugovječnost životinja, a ne količina proizvedenog mlijeka. Kvalitetnom prirodnom hranidbom i humanim pristupom svakoj pojedinoj životinji, i dalje postižu vrhunske rezultate.

U našem su kraju poznati po proizvodnji kvalitetnog svježeg sira. Više od 40% proizvedenog mlijeka prerade u sir i sve prodaju na kućnom pragu. Posjetite ih na farmi i upoznajte osobe koje proizvode vašu hranu. 

 

Adresa: Bregovita 2, Harmica, Brdovec

Tel.: (01) 3395728, Mob.: (091) 3395728, Mob.: (091) 1546783,

E-mail: vlado.jurkas@zg.t-com.hr


« Povratak