Udruge i aktivnosti

Objavljeno: 07.02.2018 u 15:04, Pregledano 1135 puta
Udruga vinogradara i vinara Marijagoričkog kraja „Trsje“

Udruga vinogradara i vinara Marijagoričkog kraja „Trsje“

Udruga vinogradara i vinara Marijagoričkog kraja „Trsje“ osnovana je 2009 godine. Trenutno broji 75 članova.

Članovi Udruge vrlo odgovorno i marljivo rade u svojim vinogradima i podrumima, što se i pokazuje iz godine u godinu sa sve boljim rezultatima na ocjenjivanju vina. Sorte zastupljene u našim vinogradima su raznovrsne a najzastupljenije su: Graševina, Rajnski rizling, Chardonaj, Zeleni silvanac, Sauvignon, Pinot bijeli, Pinot sivi, Muškat otonel, Muškat žuti, Štajerska bjelina, Frankovka, Kabernet i dr. Osim u vinogradu i podrumu članovi su aktivni i u svim aktivnostima kroz godinu koje Upravni odbor daje na izvršenje.

Tako počinju godinu  sa obilježavanjem vinogradarskog blagdana Vincekovo koje je ove godine (2018) održano u vinogradu OPG Obranković. Nakon toga slijedi ocjenjivanje vina početkom četvrtog mjeseca. Zatim sudjeluju na tradicionalnom obilježavanju blagdana Markovo za blagoslov traktora.

Aktivni su krajem petog mjeseca na danima Župe i Općine Marija Gorica.

Početkom jeseni sudjeluju i na Berbi, tradicionalnoj manifestaciji Kak su brali naši stari, na starinski način, zatim obilježavaju Martinje.

Krajem desetog mjeseca suorganizatori su najveće manifestacije u Općini Marija Gorica a to je štruklijada, štrudlijada i kestenijada.

Aktivni su i na Uskršnjem i Božićnom sajmu.

Još kroz godinu udruga organizira jedan do dva edukativna izleta gdje posjećuju renomirane proizvođače grožđa i vina ili sajam vina i vinarske tehnike.

                        


« Povratak